miercuri, 28 septembrie 2016

Placinta cu spanac si oua de prepelita


Deoarece aveam multe oua de prepelita primite de la socrii mei, m-am decis sa pregatesc o placinta delicioasa. Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Paulei pe care vreau sa o felicit pentru retetele delicioase pe care le pregateste si ni le impartaseste.


Ingrediente:
-pentru aluat:
300g faina
100 g unt 
120 g smantana 
1 ou si 1 galbenus 
1 lingura otet
1 lingurita praf de copt
1 praf sare

-pentru umplutura:
18 oua prepelita
300 g spanac congelat
150 gr branza de vaca
18 cuburi de telemea
sare
piper
patrunjel

Mod de preparare: 
Intr-un castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie alimentara si il dai la frigider pentru o ora.


Spanacul (al meu era congelat) il decongelezi si il scurgi bine de apa. Daca e proaspat il oparesti 5 minute in apa cu sare, il lasi la scurs, apoi il tai marunt.
Amesteci spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel tocat, apoi pui sare si piper dupa gust.


Fierbi ouale de prepelita, le lasi la racit si le cureti de coaja. Tai telemeaua cubulete.

Intinzi aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire si intinzi spanacul pe suprafata aluatului, lasand o margine de 2 cm. Iei 9 oua de prepelita si le pui in linie (pe lungimea aluatului), procedezi la fel si cu telemeaua. Urmeaza un nou rand de oua si apoi termini cu unul de telemea. 


Rulezi cu grija, cat mai strans posibil. Pui placinta intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. 


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade C. Dupa 10 minute miscorezi focul la 180 de grade si mai coci placinta pentru 35-40 de minute, pana cand e rumenita.


Lasi la racit, apoi portionezi placinta dupa preferinta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu