Deoarece inca se mai gasesc capsuni proaspete de cumparat, va invit sa incercati o prajitura rapida si delicioasa.
Din seria "prajiturilor cu urda" va invit sa incercati si Prajitura cu urda si mure, Prajitura cu urda si visine si Prajitura cu urda si cirese.
Ingrediente:
300 g capsuni
2 linguri gris
500 g urda
3 oua
120 g unt
150g zahar
250g faina
1 lingurita extract de vanilie
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
200ml iaurt
200ml smantana
Mod de preparare:
Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare.
300 g capsuni
2 linguri gris
500 g urda
3 oua
120 g unt
150g zahar
250g faina
1 lingurita extract de vanilie
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
200ml iaurt
200ml smantana
Mod de preparare:
Speli capsunile si le cureti, apoi le lasi la scurs intr-o sita si le tai cubulete.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare.
Adaugi si urda maruntita
si mixezi bine pana cand compozitia e omogena. (se pare ca eu nu am maruntit suficient de bine urda si au ramas bucatele mai mari in compozitie).
Separat amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor.
Separat amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor.
Adaugi
extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou.
La
final adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se
incoporeaza complet.
Adaugi capsunile tavalite prin
gris peste compozitie,
apoi amesteci usor si torni compozitia intr-o tava
tapetata cu hartie de copt.
Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu