Va invit sa incercati o prajitura rapida cu care ii veti incanta pe cei mici...mai ales daca va dau si ei o mana de ajutor la pregatirea ei.
Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj (800g)
6 jumatati de piersici din compot
opţional:
1 linguri zahăr pudră pentru ornat
2 linguri miere pentru uns piersicile
Mod de preparare:
Notă: Se folosesc 3 decupatoare. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă in el o jumătate de piersică (6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (10 cm).
Mod de preparare:
Notă: Se folosesc 3 decupatoare. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă in el o jumătate de piersică (6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (10 cm).
Lasi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Pregătesti tava şi o tapetezi cu hârtie de copt. Iei decupătorul cel mare, decupezi un cerc, pe care îl crestezi în 6 părţi
şi le răsfrângi, ca pe nişte petale. Tai 6 cercuri pe care le aşezi în tavă.
Cu decupatorul al doilea, decupezi al doilea cerc, pe care la fel îl crestezi în 6 petale şi îl aşezi peste primul în tavă, în aşa fel încât petalele să nu se suprapună. Cu decupătorul cel mai mic tai un cerc pe care îl aşezi în mijlocul florii din tavă,
iar peste el pui jumătate de piersică.
La fel procedezi cu restul aluatului şi al piersicilor. Introduci tava în cuptorul încins, şi lasi să se coacă la foc mediu până când se rumenesc petalele florilor (circa 25-30 de minute).
După ce scoti tava din cuptor, ungi piersicile cu miere petru a le da puţin luciu şi pudrezi petalele cu zahăr.
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Simonei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu