Noua ne plac foarte mult tartele cu legume. Poate o sa vi se para ciudata combinatia, dar dupa parerea mea, in bucatarie e permis sa incerci orice. Va invit sa incercati si voi combinatii dintre cele mai indraznete.
Ingrediente:
1 aluat foietaj
3 fire ceapa verde
5 ciuperci champignion
1 broccoli mic (10 buchetele)
2 cartofi
2 linguri ulei
sare
piper
4 oua
50ml smantana
2 linguri pesmet
70g cascaval
Mod de preparare:
Cureti cartofii de coaja, in tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu
sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca.
Speli ciupercile champignon, le stergi cu un prosop absorbant (daca vrei le
cureti coaja, dar nu e musai) si le tai felii subtiri.
Desfaci buchetelele de broccoli si le speli.
Calesti in 2 linguri de ulei, cipercile si ceapa taiata rondele. Dupa ce
scade apa lasata de ciuperci adaugi condimentele apoi adaugi cartofii si broccoli
si mai lasi cateva minute sa se caleasca.
Mixezi ouale cu smantana si sare si le adaugi peste amestecul de legume
racit. Adaugi cascavalul ras si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Intinzi aluatul foietaj si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu
faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi
compozitia si tai surplusul de aluat.
Introduci tava in cuptorul incins la 180
de grade C, pentru 45-50 de minute.
Lasi sa se raceasca putin si servesti
tarta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu