Din seria "bunatatilor cu oua de prepelita" va invit sa incercati si Placinta cu spanac si oua de prepelita sau Briose cu oua de prepelita.
Ingrediente (20 chiftele):
500 g carne tocata de vitel
20 oua de prepelita
2 oua de gaina
1 ceapa mica alba
2 linguri parmezan/cascaval ras
1 lingura patrunjel tocat
2 felii de paine alba veche de 2 zile
sare
piper
pesmet
2-3 linguri ulei de masline
Ingrediente (20 chiftele):
500 g carne tocata de vitel
20 oua de prepelita
2 oua de gaina
1 ceapa mica alba
2 linguri parmezan/cascaval ras
1 lingura patrunjel tocat
2 felii de paine alba veche de 2 zile
sare
piper
pesmet
2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti.
Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.
Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.
Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti.
Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.
Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.
Framanti 2-3 minute sau pana cand obtii o compozitie omogena.
Cu mainile usor umede formezi chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizezi si pui in centrul fiecarei chiftele cate un ou de prepelita.
Rulezi chiftelele intre palme si le asezi pe o farfurie intinsa.
Tavalesti chiftelele prin pesmet si le asezi in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Le stropesti cu ulei de masline
si le coci in cuptorul preincalzit la 180°C,
pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie blogul Laurei Adamache.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu