Ador tartele cu multe fructe si mai ales cele specifice toamnei. Daca mi-ar permite timpul as pregati in fiecare zi cate ceva dulce.
Tarta de mai jos este delicioasa si foarte usor de pregatit. Grilajul de deasupra a fost ceva mai migalos, dar mie imi place sa ma joc si ma relaxeaza.
Ingrediente:
-pentru aluat:
370g faina
40g zahar
100 ml smantana
150 g unt
1/2 lingurita praf de copt
100 ml smantana
150 g unt
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
-pentru umplutura:
8 mere
5 linguri zahar brut
zeama de lamaie
50 ml apa
50g nuci
20g stafide
1 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana
5 linguri zahar brut
zeama de lamaie
50 ml apa
50g nuci
20g stafide
1 lingura scortisoara
Mod de preparare:
Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana
si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la
frigider pana cand pregatesti merele.
Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5 linguri de zahat brut, pana cand scade apa se merele se inmoaie.
Spre final adaugi stafidele si nucile.
Ungi tava cu unt si o tapetezi cu faina. Din 2/3 din cantitatea de aluat intinzi o foaie de aluat si o pui in tava ridicand bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutura.
Torni compozitia de mere si tai surplusul de aluat.
Intinzi aluatul ramas si tai fasii late de 3-4mm si le impletesti cate 3,
apoi
le asezi ca un grilaj peste compozitia de mere.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 40-45 de minute. Cand este gata tarta, o scoti, o lasi sa se racoreasca bine si apoi o tai felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu