Mi s-a oferit sansa de catre BUZZStore si Gourmet de strut #buzzgourmetdestrut sa testez carnea de strut. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre carnea de strut sau sa o achizitionati, va recomand cu incredere sa accesati site-ul www.gourmetdestrut.ro. Daca introduceti codul 10101116 veti beneficia de o reducere de 15% la fiecare comanda. Cei din Bucuresti si zona limitrofa beneficiaza de transport gratuit in perioada 15 octombrie - 1 decembrie 2016.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut.Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol.
Consumul de carne de strut contribuie la un stil de viata sanatos, fara a face compromisuri la capitolul gust. Faptul că este o carne cu continut scăzut de colagen, o face foarte uşor digerabilă, iar valorile sale nutriţionale o recomandă pentru:
- Diabetici si hipertensivi, datorita continutului scazut de sodiu si acontinutului înalt de acizi grasi Omega 3, 6 si 9;
- Anemici, datorita continutului ridicat de fier;
- Copii si femei insarcinate, datorita valorilor crescute de fier si a indicilor generosi de calciu, magneziu si fosfor;
- Persoane care doresc sa scada in greutate, datorita continutului
scazut de grasimi si a continutului crescut de carnitina, proteina responsabilă
pentru metabolizarea intracelulară a grăsimii, transformând-o în energie;
Ingrediente:
1kg carne de strut
8-10 felii bacon
80g cascaval
1/2 ardei rosu
1 morcov
5 buchetele broccoli
sare
piper
-pentru garnitura:
7-10 rosii cherry
1/2 ardei rosu
1/2 dovlecel
15 buchetele broccoli
sare
piper
Mod de preparare:
Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat, si o usuci cu un servetel, tifon sau prosop de bucatarie. Bucatile de steak le tai transversal fibrelor de muschi.
Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura.) Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tai carnea la 0,5 cm, de-a lungul ei, parca desfacand o rulada. (eu am impartit carnea in doua)
1kg carne de strut
8-10 felii bacon
80g cascaval
1/2 ardei rosu
1 morcov
5 buchetele broccoli
sare
piper
-pentru garnitura:
7-10 rosii cherry
1/2 ardei rosu
1/2 dovlecel
15 buchetele broccoli
sare
piper
Mod de preparare:
Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat, si o usuci cu un servetel, tifon sau prosop de bucatarie. Bucatile de steak le tai transversal fibrelor de muschi.
Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura.) Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Tai carnea la 0,5 cm, de-a lungul ei, parca desfacand o rulada. (eu am impartit carnea in doua)
O acoperi cu o folie de plastic si o bati cu ciocanul de
snitele.
Pui sare si piper pe carne apoi presari cascavalul ras. Aranjezi
broccoli si betisoarele de ardei si morcov,
apoi infasori strans carnea,
o
invelesti in feliile de bacon si legi strans cu ata alimentara.
Invelesti
rulada in hartie de copt.
La fel procedezi si cu a doua rulada.
Ungi tava cu ulei si asezi ruladele, apoi introduci tava in
cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa 25-30 de minute indepartezi hartia de
copt
si introduci tava in cuptor pentru 10 de minute, pana se rumeneste frumos.
Intre timp, tai dovlecelul cubulete iar ardeiul si morcovul fasii.
Desfaci buchetelele de broccoli si le fierbi 3-4 minute in apa cu sare.
Incingi 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi rosiile,
ardeiul, morcovul si dovlecelul si le calesti 10-15 minute.
Spre final adaugi,
broccoli si sare si piper dupa gust.
Scoti rulada din cuptor, o lasi sa se racoreasca putin
si apoi o
feliezi si o servesti alaturi de garnitura de legume. Este indicat ca, inainte de servire, bucatile de carne sa fie puse pe farfurii preincalzite si sa se pastreze acoperite timp de 2-3 minute.
Noua carnea de strut ni s-a parut foarte gustoasa si va invit cu drag sa o incercati si voi.
N-am vazut pana acum carne de strut in supermarket, insa daca o sa apara, cu siguranta o sa incerc reteta ta
RăspundețiȘtergereNici eu nu am vazut. Iti recomand sa o achizitionezi de pe site-ul www.Gourmetdestrut.ro
ȘtergereCe farfurie apetisanta! Esti o bucatareasa desavarsita iar carnea de strut, cred ca ai gatit-o perfect.
RăspundețiȘtergereMultumesc! :*
Ștergerewow ce de bunatate !!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit sa testezi aceasta rulada, deoarece este foarte sanatoasa carnea de strut.
ȘtergereIti ia ochii farfuria ta, sunt sigura ca si la gust a fost foarte buna
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, a fost foarte gustoasa!
Ștergere