luni, 24 octombrie 2016

Budinca de broccoli si branza la cuptor



Deoarece noua ne plac foarte mult legumele gatite cat mai sanatos, am incercat o combinatie delicioasa cu branza, broccoli si ardei.

Iata si cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale legumei broccoli:
Asigura buna functionare a sistemului nervos
Regleaza tensiunea arterial
Mentine sanatatea oaselor
Previne cancerul
Intareste sistemul imunitar
Favorizeaza pierderea kilogramelor in plus
Mentine sanatatea ocular
Asigura sanatatea inimii


Ingrediente:
300g broccoli
250g branza de vaci
1/2 ardei rosu
2 fire ceapa verde
50g muschi de porc  (afumatura)
15 masline fara samburi
3 oua
sare
piper
ulei
pesmet

Mod de preparare:
Pui broccoli la fiert in apa cu sare pentru 4-5 minute. 


Intre timp tai felii subtiri ardeiul si maslinele, muschiul il tai cubulete, iar ceapa o tai rondele. Incingi intr-o tigaie 2 linguri de ulei si calesti ceapa, muschiul, ardeiul. 


Dupa ce a clocotit broccoli il scurgi bine de apa si adaugi 1/3 peste legumele din tigaie, 


iar 2/3 din broccoli le pui intr-un blender impreuna cu ouale si le mixezi bine.


Adaugi crema de broccoli peste branza 


si omogenizezi compozitia cu ajutorul unei furculite. Adaugi sare si piper dupa gust iar apoi adaugi legumele si amesteci usor.


Ungi cu ulei un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet, apoi torni compozitia (poti sa ornezi cu cateva legume). 


Introduci vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.


Lasi sa se racoreasca putin si apoi servesti budinca.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu