Deoarece e sezonul perelor, va invit sa incercati mai multe prajituri delicioase care includ si acest ingredient: Prajitura cu pere si ciocolata , Prajitura cu pere si nuci , Prajitura cu pere, prune si branza de vaci sau Prajitura cu pere si branza de vaci .
Ingrediente
-Pentru pere caramelizate:
75 gr zahar
3 linguri apa
3 pere
1 lingura suc de lamaie
-Pentru chec:
3 oua
150 g unt
75 g zahar
250 g faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
2-3 linguri lapte
3 oua
150 g unt
75 g zahar
250 g faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
2-3 linguri lapte
extract de vanilie
Mod de preparare:
Pui zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie.
Cand zaharul e lichid si caramelizat adaugi perele si amesteci cu grija.
Caramelul se va intari putin insa il lasi pe foc inca 5-7 minute pentru a se fluidiza si a inmuia perele. Le lasi sa se raceasca.
Pentru chec, amesteci faina cu praful de copt si sarea.
Untul il mixezi cu zaharul pudra pana cand devine cremos si pufos. Adaugi un ou si o lingura de faina (pentru a nu se taia compozitia).
Mixezi bine pana la omogenizare. Procedezi in acest fel cu fiecare ou.
Mod de preparare:
Pui zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Tai perele in bucati potrivit de mici si le stropesti cu suc de lamaie.
Cand zaharul e lichid si caramelizat adaugi perele si amesteci cu grija.
Caramelul se va intari putin insa il lasi pe foc inca 5-7 minute pentru a se fluidiza si a inmuia perele. Le lasi sa se raceasca.
Pentru chec, amesteci faina cu praful de copt si sarea.
Untul il mixezi cu zaharul pudra pana cand devine cremos si pufos. Adaugi un ou si o lingura de faina (pentru a nu se taia compozitia).
Mixezi bine pana la omogenizare. Procedezi in acest fel cu fiecare ou.
Adaugi faina si alternezi cu laptele caldut
si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. La final pui perele caramelizate si extractul de vanilie.
Omogenizezi foarte putin pentru a nu strivi toate perele.
si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. La final pui perele caramelizate si extractul de vanilie.
Omogenizezi foarte putin pentru a nu strivi toate perele.
Torni compozitia in tava unsa cu unt
si o introduci in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru circa 50-60 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
si o introduci in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru circa 50-60 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
Lasi checul la racit pe un gratar si apoi il servesti.
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Paulei. Eu am folosit mai putin zahar si n-am mai apucat sa ornez checul cu pere caramelizate, pentru ca "au disparut" din oala intr-o clipa de neatentie (a se citi: au fost mancate).
Un deliciu!
RăspundețiȘtergereAsa e! Multumesc! :*
Ștergere