joi, 13 aprilie 2017

Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi



Va invit sa incercati aceasta rulada rapida si gustoasa, care este ideala pentru mesele festive.

Ingrediente:
1 piept de curcan
1 cutie mazare
2 morcovi
1 ardei rosu
1 lingurita cimbru
1/2lingurita boia dulce de ardei
1 ou
100g cascaval
Ulei de masline
Sare

Pentru garnitura:
400g mix de legume


Mod de preparare:
Tai pieptul de curcan astfel incat sa nu aiba o grosime mai mare de 1.5cm si il bati cu ciocanul. (eu am taiat pieptul pe orizontala si am facut 2 rulade).
Cu ajutorul unei pensule aplici putin ulei de masline dupa care presari sare, boia de ardei dulce si cimbru peste pieptul de curcan.


Pentru umplutura tai ardeiul cubulete, fierbi morcovii si scurgi mazarea bine, de zeama din conserva. Dai cascavalul pe razatoarea mare. Amesteci ardeiul cu mazarea, cascavalul si oul batut si adaugi sare dupa gust.


Asezi compozitia pe pieptul de curcan, asezi morcovul fiert in mijloc 


si rulezi pieptul, apoi presari cimbru pe deasupra. Il invelesti in folie de aluminiu si il asezi in tava.


Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 50 minute, la 200 grade C. Scoti tava, indepartezi folia de aluminiu si o mai lasi pentru 10 minute sa se rumeneasca frumos. Lasi rulada sa se raceasca si o tai felii.



Pentru garnitura, sotezi legume in putin ulei de masline si un cub de unt. Adaugi sare si piper, dupa gust, si putin cimbru.








Un comentariu: