Cei de la Electrolux au lansat un concurs frumos. Pentru a participa am pregătit acest desert delicios.
Ingrediente:
-pentru
blat:
100g
biscuiți
50g
unt
-pentru
cremă:
400g
brânză de vaci
3
ouă
1
plic zahar vanilat
50g
zahăr
3
linguri de făină
1
lingură esență de vanilie
-pentru
topping:
2
gutui
sucul de la jumătate de lămâie
3
linguri zahăr
200ml
apă
1
plic gelatină + 50ml apă
Mod
de preparare:
Mărunțești
biscuiții
și îi amesteci cu untul topit.
Într-o tavă cu pereții detașabili (cu
diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi
bine (cu ajutorul unui pahar).
Amesteci
toate ingredientele pentru cheesecake
și torni compoziția peste blatul de biscuiți
și dai tava la cuptor la 170 de grade C pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.
După
ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească
apoi o trasferi pe un
platou în interiorul unui inel reglabil de tort.
Cureți
gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie.
Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender
vertical.
Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute
o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și
omogenizezi compoziția. Torni
compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur
cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu