joi, 28 decembrie 2017

Cheesecake rece cu ciocolata si visine



Acest cheesecake delicios l-am pregătit recent după o rețetă de pe site-ul bucataras.ro. Vă invit să-l încercați și voi deoarece este delicios și foarte ușor de pregătit.

Ingrediente:

-pentru blat:
200 g biscuiți cu cacao
100 g unt
-pentru cremă:
500 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
10 g gelatină granulată
1 linguriță extract de vanilie
100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
100 g vișine fără sâmburi scurse bine

-pentru jeleu:
200 g vișine
50ml suc de vișine sau apă
50 g zahăr pudră
7 g gelatină


Mod de preparare:
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. 


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.
Hidratezi gelatina în 80 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă.
Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. Adaugi apoi mascarpone rece, puțin câte puțin și restul de zahăr pudră. Mixezi până obții o cremă omogenă și adaugi vanilia. Torni ușor gelatina răcită în cremă și încorporezi bine.
Împarți crema în două boluri, puțin mai mult într-unul și pui ciocolata topită în bolul cu mai puțină cremă și omogenizezi ușor.






Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată, presari apoi 100 g de vișine și pui crema albă.






Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de vișine.

Jeleu:
Hidratezi gelatina în 50 ml suc de vișine sau apă.
Pui vișinele într-o crăticioară și adaugi zahărul pudră, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. 




Lași să se răcorească și mixezi totul cu un blender vertical până obții un piure fin și adaugă gelatina în compoziția călduță. Amesteci bine și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 4 ore. Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 



Decorezi prăjitura după imaginație.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu