joi, 4 octombrie 2018

Deliciu cu hribi, parmezan si oua posate





Ce spuneți de un deliciu cu hribi? Dacă vă plac hribii la fel de mult ca și nouă, neapărat trebuie să încercați și această rețetă. Se pregătește foarte ușor acest preparat și abia reușești să te abții să nu mănânci toată tigaia. 


Ingrediente:

400 g hribi
1 ceapă mică
1/2 ardei capia
2 linguri cremă de brânză
50 g parmezan
50 ml vin alb
sare
piper
1 linguriță ierburi de grădină
1 lingură ulei de măsline
pătrunjel verde
Pentru ouăle poșate:
3 ouă
1.5 litri apă
2 linguri oțet
sare


Mod de preparare:
Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul curățat de semințe îl tai felii.
Pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi ceapa și hribii și îi innăbuși 3-4 minute, apoi adaugi și ardeiul. 




Amesteci, îi sotezi 1-2 minute, apoi torni o căniță de apă. Presari sare, piper, ierburile de grădină și amesteci totul. 



Dai focul potrivit, acoperi tigaia cu un capac și lași să scadă lichidul. Adaugi vinul, lași să se evapore alcoolul, apoi pui și crema de brânză.



Amesteci până se dizolvă complet. Adaugi parmezanul ras și amesteci ușor. După ce se topește oprești focul.







Între timp pregătești ouăle poșate: 
Într-o cratiță mai înaltă pui apa cu oțetul și sare. Când apa începe să clocotească, dai focul la mic. Spargi primul ou într-o căniță. Cu un tel amesteci în apă și formezi un vârtej. Dai drumul ușor oului din cană, îl lași să fiarbă la foc mic, cam 3 minute și jumătate. Îl scoți cu o paletă. La fel procedezi și cu celelalte ouă. Așezi ouăle peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presari pătrunjelul tocat mărunt. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu