duminică, 17 mai 2020

Supa crema de spanac



Dacă tot e sezonul spanacului, vă invit să încercați o rețetă delicioasă și sănătoasă de supă cremă.

Ingrediente:
500g spanac proaspăt
1 dovlecel
6 cartofi
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
1 felie țelină
1 ceapă mică
1 morcov mic
1 fir de ceapă verde
1 fir de usturoi verde
sare
piper
3 linguri smântână

-pentru crutoane:
4 felii de pâine 
oregano
ulei de măsline

Mod de preparare:
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. 


Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 20-25 minute (când legumele sunt fierte) se adaugă și spanacul și se mai lasă să fiarbă 4-5 minute și se oprește focul. 



Se lasă să se răcorească puțin. Dacă este prea multă apă se scot câteva polonice de apă și se mixează bine legumele. Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă smântâna și se mixează până când se omogenizează compoziția.


Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu oregano. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 


Supa se servește cu crutoane.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu