Dacă tot a început sezonul spanacului vă invit să pregătiți și o tartă delicioasă cu brânză și spanac.
Când cumpărați spanac să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult când se curăță și rămâneți cu jumătate din cantitate.
Ingrediente:
-pentru
aluat:
250g
făină
1
ou
125g
unt rece
1
lingură apă rece
½
linguriță sare
-pentru
umplutură:
200g
spanac proaspăt
1
fir usturoi verde
o
legatură pătrunjel
600g
brânză de vaci
5
ouă
1
linguriță sare
Mărar
4
linguri făină
2
linguri pesmet
Mod
de preparare:
Din
ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care
se dă la rece circa 30 de minute,
apoi se întinde în foaie
și se tapetează cu el
o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița
din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.
Se
spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie
încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se
pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.
Se
mixează ouăle cu puțină sare, apoi se
adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se
obține o cremă fină.
Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul
tăiat rondele
și spanacul scurs bine de apă și tocat.
Se adaugă făina și se
omogenizează,
apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care
curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.
Tarta
se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade
C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se
taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu