duminică, 17 mai 2020

Tarta cu branza si spanac




Dacă tot a început sezonul spanacului vă invit să pregătiți și o tartă delicioasă cu brânză și spanac. 
Când cumpărați spanac să țineți cont de faptul că se pierde foarte mult când se curăță și rămâneți cu jumătate din cantitate.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g făină
1 ou
125g unt rece
1 lingură apă rece
½ linguriță sare

-pentru umplutură:
200g spanac proaspăt
1 fir usturoi verde
o legatură pătrunjel
600g brânză de vaci
5 ouă
1 linguriță sare
Mărar
4 linguri făină
2 linguri pesmet

Mod de preparare:
Din ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, 



apoi se întinde în foaie 


și se tapetează cu el o formă rotundă, lăsând să curgă peste margini. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc. Se presară pesmetul deasupra.



Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine și pune într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei și se înăbusă câteva minute, până se înmoaie. Se pune într-o strecurătoare să se scurgă surplusul de apă.


Se  mixează ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă peste brânză și se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, până când se obține o cremă fină. 



Se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul tăiat rondele 


și spanacul scurs bine de apă și tocat. 


Se adaugă făina și se omogenizează, 


apoi se toarnă compoziția peste aluatul din tavă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul tartei.


Tarta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute, la 180 de grade C, până când se rumenește frumos deasupra.Se lasă să se răcorească puțin și se taie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu