Vă invit la o felie de chec delicios și foarte ușor de pregătit. Eu am pus 4 mere rase și compoziția a fost puțin prea densă, astfel încât vă recomand să fălosiți doar 2 mere rase sau tăiate cubulețe.
Ingrediente:
3 ouă
100g zahăr brun
150g unt
120g iaurt
2 mere
170 g făină
1 linguriță cu vârf praf de copt
1 lingură scorțișoara
50g nuci
1 praf de sare
-pentru ornat:
1 măr
Mod de preparare:
Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna.
Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi iaurtul,
scorțișoara și apoi făina cernută cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.
Pentru decor tai feliuțe subțiri de măr și le așezi pe lungime, pe mijlocul checului.
Dai checul la copt pentru 45-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
Când este copt și trece testul cu scobitoarea, îl scoți din tavă , îl lași să se răcorească și îl servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu