marți, 2 noiembrie 2021

Placinta cu carne de vitel



Vă invit la o plăcintă gustoasă și foarte ușor de pregătit. Aceasta poate fi făcută și cu amestec de vită + porc sau doar din carne de porc.

Ingrediente:
400 g foi subțiri de plăcintă
ulei pentru stropit foile

Umplutura de carne:
700 g carne tocată de vițel (sau amestec cu porc)
2 cepe roșii
½ ardei gras roșu
200 g smântână pentru gătit
2 ouă
sare
piper
cimbru
boia dulce
pătrunjel verde

2 linfuri ulei de măsline


Mod de preparare:
Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu. După vreo 10 minute pui ceapa tocată, ardeiul tocat cubulețe mici și asezonezi totul cu sare, piper negru măcinat, boia și cimbru. Reduci flacăra la mediu și continui sotarea până când ceapa s-a înmuiat. 



Stingi focul și tragi tigaia deoparte și lași la răcorit 15 minute, apoi adaugi în tigaie smântâna, 2 ouă crude și verdeață tocată. Pui sare și piper după gust




Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Desfaci pachetul cu foi de plăcintă și le numeri: 13 bucăți am avut eu. Am decis să le împart așa: 4, 4, 5. Ungi vasul yena cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 4 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime. 
Torni jumătate din umplutură, nivelezi și aduci foile de plăcintă deasupra, 


apoi continui cu stratul intermediar compus din 4 foi (stropite cu ulei și ele), apoi torni umplutura rămasă și aduci marginile foii deasupra, apoi închei cu ultimele 5 foi puse tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și unse bine cu ulei.


Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 45 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu