Îmi plac foarte mult prăjiturile cu mere, dar îmi plac și cele cu brânză. Mi s-a părut delicioasă această prăjitură și v-o recomand cu drag. Dacă vă plac prăjiturile dulci, mi puteți adăuga zahăr după gust. Noi preferăm prăjiturile cu mia puțin zahăr.
Ingrediente:
400 g brânză de vaci
50g zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
4 ouă
esență de portocale
3 linguri făină
-stratul 2:
3 mere
2-3 linguri zahăr
2 linguri unt
1 lingură scorțișoară
Mod de preparare:
Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara
și cele untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava tapetată cu hârtie de
copt.
Se mixează brânza de vaci cu zahărul, ouăle, esența de portocale si praful de copt. Se încorporează făina și se toarnă compoziția de brânză deasupra merelor și se dă tava la cuptor pentru 45-50 de minute la 170 de grade, sau până când prăjitura se rumenește frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu