luni, 11 martie 2024

Omleta cu spanac si parmezan




Aveam niște spanac prin frigider și era păcat să-l las să se vestejească. Am pregătit un mic dejun rapid și sănătos.

Ingrediente:
2 ouă
50 g spanac
2 linguri de ulei de măsline
sare
piper
30g parmezan
roșii cherry
ardei gras roșu

Mod de preparare:
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se taie fâșii.


Se încinge tigaia și se unge cu uleiul de măsline, la foc mic.
Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust. Se adaugă spanacul și parmezanul dat pe răzătoare cu ochiuri mici.




Se toarnă compoziția în tigaie și se lasă să se prăjească la foc mic.



Când omleta se leagă și se rumenește se întoarce omleta pe partea cealaltă cu o spatulă și se mai lasă 1-2 minute. 


Se ia tigaia de pe foc și se transferă omleta pe o farfurie.
Se decorează cu roșii cherry, felii de ardei gras și se servește imediat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu