Ce spuneți de o prăjitură rapidă și delicioasă? Se pregătește foarte ușor și rapid și dispare imediat din farfurie.
Ingrediente:
11 mere (800g mere curățate)
2 plicuri zahăr vanilat (18g)
scorțișoară
11 mere (800g mere curățate)
2 plicuri zahăr vanilat (18g)
scorțișoară
30g nuci caramelizate
-pentru pandișpan:
-pentru pandișpan:
4 ouă
80 g zahăr
80 g făină
1 praf sare
esență de vanilie
-pentru cremă:
400 ml smântână pentru frișcă ( 30% grăsime)
250 g mascarpone
50g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie de copt, se toarnă merele, se nivelează bine și deasupra se presară zahărul vanilat și scorțișoară după gust. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.
80 g zahăr
80 g făină
1 praf sare
esență de vanilie
-pentru cremă:
400 ml smântână pentru frișcă ( 30% grăsime)
250 g mascarpone
50g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie de copt, se toarnă merele, se nivelează bine și deasupra se presară zahărul vanilat și scorțișoară după gust. Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 20-25 de minute.
Între timp se pregătește pandișpanul. Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când arată ca o bezea tare și fermă, se pun gălbenușurile pe rând și esența de vanilie peste și se mai mixează 2 minute.Se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi treptat se adaugă zahărul. Se mixează până când arată ca o bezea tare și fermă, se pun gălbenușurile pe rând și esența de vanilie peste și se mai mixează 2 minute.Se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă cu mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Se scoate tava din cuptor, se presară 30g nuci caramelizate și se toarnă aluatul deasupra merelor. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 25 de minute (până când trece testul cu scobitoarea).
Se mixează crema mascarpone cu zahărul măcinat pentru un minut, apoi se adaugă smântână pentru frișcă și se mixează până când arată ca o cremă aerată (nu se mixează excesiv, altfel se taie crema).
Crema obținută se pune deasupra merelor. Eu am pudrat cu scorțișoară.
Se lasă la frigider o oră, înainte de a fi servită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu