luni, 11 martie 2024

Negresa cu afine, mure si branza





Ingrediente:
-pentru blat (30x17 cm):
200g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
160g cafea fierbinte
300g chefir
260g ulei
6 ouă mari
400g făină
380g zahăr
120g cacao extra black
10g praf de copt
sare

-pentru crema:
400g brânză de vaci
2 ouă
100g zahăr măcinat
4 linguri făină
Esență de vanilie
100g afine (congelate)
50g mure (congelate)
2 linguri făină (pentru fructe)


Mod de preparare:
Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.
Se pun într-un castron ouăle, uleiul și chefirul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată la temperatura camerei și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.


Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul.



Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.



Se tapetează cu hârtie de copt tava, apoi se toarnă compoziția păstrând 1/3.

Pentru cremă, se mixează brânza cu ouăle, zahărul și esența de vanilie. Se adaugă făina și se omogenizează.
Separat, se pun fructele congelate într-un castron și se adaugă cele 2 linguri de făină peste ele și se amestecă, până când făina se distribuie peste fructe.
Se adaugă fructele peste crema de brânză și se amestecă ușor.


Se pune crema de brânză cu lingura din loc în loc peste aluat, apoi  se adaugă restul de aluat deasupra și se marmorează compoziția cu ajutorul unei furculițe.




Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 50-55 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă prăjitura pe un grătar sau un fund de lemn. După ce s-a răcit se servește.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu