joi, 26 iunie 2014

Briose cu oua de prepelita

Ador briosele deoarece sunt un aperitiv gustos, aratos si foarte rapid de preparat.

Ingrediente: 
300 gr faina 
250 ml lapte 
60 gr unt 
1 praf de copt 
12 oua prepelita 
1 ou de gaina 
1 ardei gras rosu 
1 lingurita rasa de sare 
100g mozarella

pentru uns:
1 galbenus spart in 2 linguri lapte 
cascaval ras

Mod de preparare:
Fierbi tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. 

Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita

si completezi cu o lingura de compozitie. 

Introduci briosele in cuptorul preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.

Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoti si le lasi la racit pe un gratar metalic.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu