Ador briosele deoarece sunt un aperitiv gustos, aratos si foarte rapid de preparat.
Ingrediente:
300 gr faina
250 ml lapte
60 gr unt
1 praf de copt
12 oua prepelita
1 ou
de gaina
1 ardei gras rosu
1 lingurita rasa de sare
100g mozarella
pentru
uns:
1 galbenus spart in 2 linguri lapte
cascaval ras
Mod
de preparare:
Fierbi
tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un
bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi
praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie
consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete.
Pui o
lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita
si
completezi cu o lingura de compozitie.
Introduci briosele in cuptorul
preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi
pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval
ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.
Faci
testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoti si le lasi la racit pe un
gratar metalic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu