Fetita mea adora pestele. Obisnuiesc sa-l prepar la cuptor cu legume dar m-am gandit sa incerc ceva nou. rezultatul a fost pe placul intregii familii si va invit sa incercati si voi aceasta reteta.
Ingrediente:
1 ardei gras rosu
2 buc. file de peste (cod)
1 punga legume congelate ( morcov, conopida, broccoli)
sare
piper
30 g unt
-pentru sos:
20g unt
5 linguri faina
1 lamaie
200 ml smantana
4 galbenusuri
2 linguri pesmet
50 g cascaval
Ingrediente:
1 ardei gras rosu
2 buc. file de peste (cod)
1 punga legume congelate ( morcov, conopida, broccoli)
sare
piper
30 g unt
-pentru sos:
20g unt
5 linguri faina
1 lamaie
200 ml smantana
4 galbenusuri
2 linguri pesmet
50 g cascaval
Mod de preparare:
Stropeşti peştele cu lămâie şi il dai la frigider. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida decongelate. Sărezi şi piperezi dupa gust.
Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-un vas termorezistent uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele.
Presari caşcaval.
Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la 170 de grade.
Va doresc pofta buna!
INTERESANTA RETETA E SUPER
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit sa o testezi deoarece e delicioasa!
Ștergere