joi, 26 iunie 2014

Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci


Imi plac foarte mult aperitivele cat mai colorate. Aceasta reteta am pregatit-o pentru ziua mea de nastere si a fost foarte apreciata de musafiri. Reteta am imprumutat-o de la Sara & Miki care au niste idei grozave si vreau sa-i felicit pe aceasta cale pentru bunatatile pe care le pregatesc.
  
Ingrediente:
Blatul verde:
6 oua
6 linguri de ulei
3 lingura de smantana
6 linguri de faina
3 lingurita praf de copt
6 linguri de spanac
sare

Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
3 linguri smantana
100g ciuperci taiate
sare
marar tocat

Mod de preparare:
Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. 

Adaugi 3 linguri smantana si faina cernuta cu praful de copt. 

Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac.

Tapetezi o tava mare cu hartie de copt, torni compozitia si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. 

Rastorni blatul pe un prosop, il lasi sa se raceasca dupa care iI tai in doua parti egale.
Pentru crema, mixezi branza, adaugi smantana si o condimentezi cu sare. Tai ciupercile cubulete, toci mararul cat mai marunt si le adaugi peste crema de branza.

Pui primul blat, intinzi crema cu ciuperci

si acoperi cu cel de-al doilea blat si dai la rece.

Se taie inainte de servire si se decoreaza dupa imaginatie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu