Imi plac foarte mult aperitivele cat mai colorate. Aceasta reteta am pregatit-o pentru ziua mea de nastere si a fost foarte apreciata de musafiri. Reteta am imprumutat-o de la Sara & Miki care au niste idei grozave si vreau sa-i felicit pe aceasta cale pentru bunatatile pe care le pregatesc.
Ingrediente:
Ingrediente:
Blatul verde:
6 oua
6 linguri de ulei
3 lingura de smantana
6 linguri de faina
3 lingurita praf de
copt
6 linguri de spanac
sare
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
3 linguri smantana
100g ciuperci taiate
sare
marar tocat
Mod de preparare:
Pentru blat,
separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat
marunt.
Adaugi 3 linguri smantana si faina cernuta cu praful de copt.
Separat
bati albusurile spuma tare si le incorporezi treptat in amestecul cu spanac.
Tapetezi o tava
mare cu hartie de copt, torni compozitia si o introduci in cuptorul preincalzit
pentru 15-20 de minute.
Rastorni blatul pe un prosop, il lasi sa se raceasca
dupa care iI tai in doua parti egale.
Pentru crema,
mixezi branza, adaugi smantana si o condimentezi cu sare. Tai ciupercile
cubulete, toci mararul cat mai marunt si le adaugi peste crema de branza.
Pui primul blat,
intinzi crema cu ciuperci
si acoperi cu cel de-al doilea blat si dai la rece.
Se taie inainte
de servire si se decoreaza dupa imaginatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu