Deoarece imi plac foarte mult atat prajiturile cu mere cat si cele cu branza m-am gandit sa fac o prajitura cu cele 2 ingrediente. Rezultatul il vedeti mai jos. Pot spune doar ca prajitura a fost delicioasa.
Ingrediente:
-pentru
aluat:
500 g făină
100g zahăr pudră
100g unt
2 oua
150ml lapte
2 pliculețe
zahăr vanilat
½ plic praf de copt
un praf de sare
-pentru
umplutură:
1 kg brânză dulce
5 ouă
1 fiolă esență de vanilie
6 mere
6 mere
100g stafide
100g nuci
50ml rom
Mod de
preparare:
Pentru
aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de
tare pe care o lași la frigider 30 de minute.
Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.
Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.
Tai nucile
bucatele și le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobești și le
umpli cu amestecul de stafide și nuci, iar aluatul îl împarți în două. Prima
parte de aluat o întinzi și o așezi pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei
și tapetată cu făină. A doua parte o întinzi și o așezi pe marginile formei.
Așezi
merele umplute în formă și torni crema de brânză.
Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește.
Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește.
SUPERRRRRR FELICITARI
RăspundețiȘtergereVa multumesc si va invit sa testati aceasta tarta!
Ștergere