Ador prajiturile cu fructe si in mod special cu pere. Deoarece aveam si putina branza prin frigider, m-am gandit sa incerc o reteta de-a Paulei Gafitescu . Prajitura a iesit delicioasa. Urmatoarea data, cand o voi incerca, promit sa pun mai multe pere (minim 5).
Puteti incerca aceasta prajitura cu orice fruct de sezon. Eu am incercat-o si cu capsuni, cu mure dar si pere cu prune si mi s-a parut la fel de delicioasa.
Puteti incerca aceasta prajitura cu orice fruct de sezon. Eu am incercat-o si cu capsuni, cu mure dar si pere cu prune si mi s-a parut la fel de delicioasa.
Ingrediente:
3 oua
1 praf de
sare
10 linguri
zahar
8 linguri
ulei
12 linguri
faina
1 lingurita
praf de copt
1 lingurita
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
3 pere
coapte
200 gr
branza de vaci
2 oua
2 linguri
zahar
2 linguri
gris
Mod de
preparare:
Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul.
Speli
perele, le cureti de coaja si le tai in felii subtiri si presari putina
zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida.
Bati ouale
cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin.
Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si
amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.
Torni 3/4
din compozitie in tava unsa cu unt. Pui crema de branza din loc in loc,
apoi pui
feliutele de pere
iar deasupra torni restul compozitiei.
Dai tava la
cuptorul preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute,
pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.
O lasi la
racit pe un gratar
apoi o portionezi.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu