duminică, 5 octombrie 2014

Prajitura cu pere si branza de vaci


Ador prajiturile cu fructe si in mod special cu pere. Deoarece aveam si putina branza prin frigider, m-am gandit sa incerc o reteta de-a Paulei Gafitescu . Prajitura a iesit delicioasa. Urmatoarea data, cand o voi incerca, promit sa pun mai multe pere (minim 5).
Puteti incerca aceasta prajitura cu orice fruct de sezon. Eu am incercat-o si cu capsuni, cu mure dar si pere cu prune si mi s-a parut la fel de delicioasa.

Ingrediente:
3 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
8 linguri ulei
12 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:
3 pere coapte 
200 gr branza de vaci
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri gris

Mod de preparare:
Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul.

Speli perele, le cureti de coaja si le tai in felii subtiri si presari putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. 
Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia.

Torni 3/4 din compozitie in tava unsa cu unt. Pui crema de branza din loc in loc, 

apoi pui feliutele de pere 

iar deasupra torni restul compozitiei.

Dai tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si coci prajitura timp de 40-45 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.

O lasi la racit pe un gratar 

apoi o portionezi. 

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu