Ingrediente:
-pentru
blat:
2 oua
50
gr zahar
50
gr ciocolata amaruie
75
ml lapte
50
ml ulei
125
gr faina
1
lingurita praf copt
1
lingurita esenta rom
-pentru
crema:
500
gr iaurt de fructe de padure
100
gr zahar pudra
300
ml frisca lichida
3
plicuri gelatina
400
gr mure
-pentru
jeleu:
200
gr mure
1
plic gelatina
4
linguri zahar brun
100ml
apa
-pentru
decor:
200ml
frisca
5
linguri zahar pudra
Mod
de preparare:
Bati
ouale cu zaharul.
Topesti
ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de abur, lasi sa se racoreasca putin si
adaugi peste oua. Adaugi laptele si esenta de rom.Adaugi faina, pliculetul
de praf de copt si omogenizezi.
Dai
la cuptor. Cand trece testul cu scobitoarea scoti blatul din cuptor si il pui
la racit pe un gratar.
Dupa ce s-a racit tai blatul in doua.
Dupa ce s-a racit tai blatul in doua.
Bati
frisca cu zaharul pudra pana se intareste.
Dizolvi
gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugi in crema de iaurt, apoi
adaugi peste frisca si omogenizezi.
Asezi
primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Eu
l-am insiropat cu compot de mure.
Decongelezi
murea si o lasi la scurs.
Adaugi o parte din crema de iaurt, presari apoi mure,
iarasi crema, mure, si la final crema.
Asezi al doilea blat insiropat si adaugi crema de iaurt, mure si iar crema de iaurt.
Adaugi o parte din crema de iaurt, presari apoi mure,
iarasi crema, mure, si la final crema.
Asezi al doilea blat insiropat si adaugi crema de iaurt, mure si iar crema de iaurt.
Pui
murea intr-un vas pe foc, adaugi apa si zaharul si lasi sa clocoteasca.
Lasi sa se raceasca apoi adaugi gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Lasi sa se raceasca apoi adaugi gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Treci
pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa
fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.
Bati
frisca cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu