Va recomand sa incercati si varianta greceasca a lasagnei, care se pregateste cu macaroane si este la fel de delicioasa.
Ingrediente:
300 g macaroane
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 morcov
800 g rosii la conserva
-pentru sos de carne:
500 g carne de vitel tocata
Sare
piper
100 ml vin alb
1 lingurita oregano uscat
-pentru sos bechamel:
50 g unt
50 g faina
500 ml lapte
Sare
Piper
nucsoara
1 foaie de dafin
-pentru crusta:
50 g parmezan
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Cureti ceapa si cateii de usturoi si ii toci marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mica si pui legumele la calit intr-un wok.
Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi carnea tocata.
Pasezi rosiile din conserva si le adaugi peste carne.
Adaugi vinul si lasi sa fiarba, la foc mic, timp de 45-50 de minute,
pana scade zeama si carnea este bine facuta.
Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti
apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.
Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel.
Peste sos asezi jumatate din cantitatea de macaroane, pe lungime.
Repartizezi deasupra sosul de carne tocata, adaugi un strat de sos bechamel
si acoperi cu restul de macaroane.
Torni deasupra restul de sos bechamel
si adaugi parmezanul ras.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C timp de cca. 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca putin si apoi servesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu