marți, 16 iunie 2015

Tarta cu capsuni



Daca doriti sa faceti o tarta rapida si delicioasa va recomand sa o incercati si pe aceasta.

Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
3-4 linguri de zahar macinat
Un praf de sare

-pentru umplutura:
1 kg capsuni
100g zahar
2-3 linguri amidon

Mod de preparare:
Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, zaharul, apa si un varf de cutit de sare. 


Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.


Intre timp, cureti capsunile, le tai cubulete si le pui pe foc, intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si amidonul. 


Le lasi sa clocoteasca pentru 20-25 de minute pana se ingroasa compozitia.


Intinzi jumatate din aluat intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat. 


Intinzi aluatul ramas si il decupezi cu ajutorul unei forme de margareta,apoi adaugi aluatul peste compozitia de capsuni.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. 


Lasi sa se raceasca tarta, apoi o tai felii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu