Daca doriti sa pregatiti o friptura frageda si gustoasa de purcel, va invit sa testati reteta de mai jos.
Ingrediente:
700g carne de porc
3 catei de usturoi
1 conserva de rosii intregi, decojite Sun Food
2 linguri ulei
Sare
Piper
Boia dulce de ardei
-pentru garnitura:
400g legume mexicane
ulei
sare
piper
oregano
sos de rosii
Mod de preparare:
Tai carnea felii cam de grosimea unui deget
si o aranjezi in tava (nu se unge
tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne.
Pisezi usturoiul si il
pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul putin cate putin in usturoi,
adaugi
un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se incorporeaza si sa
se face o pasta alba.
Cu ajutorul unui blender pasezi rosiile
decojite. 2/3 din acest sos il adaugi peste usturoi, adaugi boia dulce de ardei
si amesteci bine.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu sau un capac si o introduci in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora. Dupa aceasta perioada indepartezi folia de aluminiu
si introduci tava in cuptor pentru inca 30 de minute.
Intre timp pregatesti legumele. Le pui la
calit in 2 linguri de ulei apoi adaugi sosul pastrat si condimentezi dupa gust.
Le lasi sa fiarba la foc mic, pana cand sunt patrunse.
Dupa ce carnea si legumele s-au facut le
asezi pe un platou si le servesti.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu