Deoarece mai aveam o caserola de visine in congelator, m-am gandit sa pregatesc o negresa. Mi-a facut cu ochiul o reteta de la Cristina . Negresa a iesit exact pe gustul nostru: pufoasa, gustoasa si suficient de dulce. Noi preferam deserturile mai amarui si pe cele mai acrisoare. V-o recomand cu drag si va invit sa o testati si voi, pentru a va convinge cat e de buna.
Ingrediente:
200g visine fara samburi
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
4 oua
150 g unt
130 g zahar
100 g faina
2 linguri praf de cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g nuci macinate
1 varf cutit scortisoara
Mod de preparare:
Rupi ciocolata neagra si o topesti cu 50 g unt la baine marie.
200g visine fara samburi
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
4 oua
150 g unt
130 g zahar
100 g faina
2 linguri praf de cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g nuci macinate
1 varf cutit scortisoara
Mod de preparare:
Rupi ciocolata neagra si o topesti cu 50 g unt la baine marie.
Cand se raceste putin adaugi galbenusurile
si amesteci rapid pana
se omogenizeaza.
Separat freci untul ramas cu 100 g zahar.
Separat freci untul ramas cu 100 g zahar.
Adaugi
ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia.
Incorporezi faina cernuta
cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara si praful de copt,
apoi adaugi
nuca macinata fin.
Adaugi albusurile batute spuma tare cu 30 g zahar si
amesteci usor cu o lingura de lemn.
Torni aluatul in forma tapetata cu hartie
de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2
linguri faina.
Coci negresa timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la
180°C.
Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. O decorezi cu ciocolata alba topita.
Dupa ce s-a
racit o tai si o servesti alaturi de o cana de lapte sau de o cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu