Pentru masa de Paște din acest an am pregătit o pască cu ciocolată și brânză. Deși pozele nu sunt foarte reușite deoarece le-am făcut cu telefonul (aparatul foto l-am dus la "doctor"), pasca a fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurii.
Ingrediente:
-pentru crema de brânză:
700 g brânză
200 g smântână
170 g zahăr măcinat
100g stafide
2 ouă
Esență de vanilie
Coaja de la o lămâie
1 praf de sare
70g făină
-pentru crema de ciocolată:
130 ml lapte
100 g zahăr
50 g cacao
100 g nucă măcinată
2 ouă
esență de rom
un praf de sare
100 g nucă măcinată
2 ouă
esență de rom
un praf de sare
25 g făină
Mod de preparare:Mai întâi pregătești crema de ciocolată. Pui la fiert laptele cu zahărul și cacaoa pentru 5 minute. Lași acest sirop la răcit.Mixezi ouăle bine apoi adaugi siropul,
Mod de preparare:Mai întâi pregătești crema de ciocolată. Pui la fiert laptele cu zahărul și cacaoa pentru 5 minute. Lași acest sirop la răcit.Mixezi ouăle bine apoi adaugi siropul,
nuca măcinată,
făina, esența de rom și un praf
de sare.
Separat, amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat,
esența
de vanilie și coaja rasă de la o lămâie (spălată bine și ștearsă cu un prosop
absorbant).
Adaugi făina și omogenizezi.
Cele 2 albușuri le bați bine cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Adaugi stafidele și omogenizezi.
Torni crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini).
Torni crema de ciocolată deasupra.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute. Când trece testul cu scobitoarea, scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească complet în tavă, apoi treci ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfaci inelul de la tavă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu