duminică, 13 iunie 2021

Cheesecake cu mango (fără coacere)





Vă invit la o felie de cheesecake delicios. Pentru a obține un piure cât mai fin vă sfătuiesc să folosiți un mango foarte copt. Al meu nu a fost foarte moale și piureul nu a fost foarte fin. Chiar și așa a fost delicios.

Ingrediente:
-pentru blat:
200 g biscuiți digestivi
100 g unt

Pentru umplutură:
1 mango mare și copt
250g mascarpone
80 g zahăr
30 ml suc de lămâie
300 ml smântână pentru frișcă
10 g de gelatină
50 ml apă

-pentru jeleu:
200g mango

3 linguri zahăr
100ml apă rece
10g gelatină

Mod de preparare:

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a tuna biscuiții.




Cureți mango-ul de coajă și îndepărtezi sâmburele, îl tai în cubulețe și îl pasezi cu ajutorul blenderului, până se va transforma într-un piure fin și omogen.




Mixezi mascarpone cu 80g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugi apoi smântâna pentru frișcă și mixezi până când devine fermă compoziția. Păstrezi 200g din piureul de mango și restul îl pui peste crema mascarpone, împreună zeama de lămâie și omogenizezi.



Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească, apoi adaugi o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și omogenizezi (pentru a se tempera) apoi adaugi gelatina peste crema de mascarpone și omogenizezi.




Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider, torni crema de mango, nivelezi și apoi pui cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Păstrezi 2-3 linguri de cremă pentru ornat.



Jeleu:

Pui piureul de mango într-un vas cu 3 linguri de zahăr și 50ml de apă și îl pui pe foc pentru 2-3 minute, apoi îl lași să se răcorească.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească apoi amesteci gelatina cu piureul de mango răcit.
Omogenizeză bine și apoi torni jeleul peste cheesecake și îl pui din nou la frigider, pentru minim 3-4 ore.



Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.



Decorezi prăjitura după imaginație cu crema păstrată și fructe (eu am folosit afine).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu