Dacă tot e cald în casă, vă recomand să pregătiți supe creme, care se fac mai ușor și mai rapid și sunt foarte gusotase. Pentru această rețete m-am inspirat de la Jamila căreia îi mulțumesc pentru idee.
Ingrediente:
250g linte
2 cepe tăiate julien
2 roșii
3 căței de usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
curcuma
chimen
Mod de preparare:
Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o
lași să se înmoaie timp de o oră.
Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe.
Pui legumele la călit în 2 linguri de ulei și apoi adaugi condimentele, lintea și apă cât să le acopere.
Adaugi o linguriță de sare și lași să fiarbă la foc potrivit.
Când legumele sunt fierte mixezi bine. Adaugi sare și piper după gust. Înainte de a le mixa scoți o parte din apă, dacă ți se pare prea multă și mai poți adaugă la final dacă e cazul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu