duminică, 13 iunie 2021

Supa crema de fasole




Nouă ne place foarte mult ciorba de fasole, dar nu am încercat niciodată supa crema de fasole. La recomandarea unei prietene, care o pregătește des, am pregătit-o și eu. A ieșit absolut deliciosă. V-o recomand cu drag!

Ingrediente:
350g fasole albă
3 bucățele de afumătură (scăriță)
30 g cârnați sticks
2 fire de ceapă verde
2 căței de usturoi
1 morcov
1 felie de țelină
2 linguri ulei de măsline
Sare
piper
½ ardei gras roșu

Mod de preparare:
Pui fasolele la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). Le pui la fiert și le schimbi apa de 2-3 ori și le clătești bine, apoi le pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură.



Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici, în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând până când s-au rumenit.



Îi scoți într-o farfurie, pe o hârtie (pentru a absorbi grăsimea). În uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul tăiate felii, amestecând din când în când.



Adaugi morcovul și țelina tocate cubulețe, ardeiul tăiat felii pui 500 ml apă peste legume, acoperi și lași să fiarbă cca 10-15 minute.



Adaugi și fasolea fiartă, acoperi și lași să fiarbă încă 5-7 minute. La sfârșit potrivești de sare si piper.



Pasezi totul cu blenderul de mână și servești cu cârnații sticks prăjiți anterior și ceapă verde.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu