Dacă vă plac ardeii umpluți, neapărat trebuie să încercați și varianta aceasta, cu sos, deoarece este delicioasă.
Ingrediente:
4 ardei roșii mari
400 g carne de curcan tocată
50 g orez
15 ml ulei de măsline
1 ceapă
1 roșie
1 morcov
Boia de ardei dulce
sare
piper
cimbru
1 lingură bulion
1/2 legătură pătrunjel
smântână pentru servit
-pentru sos:
4-500g roșii
Apă
Sare
O linguriță zahăr
O foaie de dafin
Mod de preparare:
Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli.
Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust.
Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.
Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.
Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.
Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.
Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu