Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu mele și brânză. Dacă tot e sezonul merelor vă invit să încercați și voi rețeta, deoarece este delicioasă.
Pentru blat:
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt
1 linguriță scorțișoară
200 g unt moale
140 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
1 plic esență de vanilie
4 ouă
50g alune prăjite mărunțite
Pentru cremă:
600 g brânză de vaci
150 g zahăr măcinat
200 g smântână pentru frişcă
3 ouă
30 g amidon de porumb
esență de lămâie
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Adaugi alunele mărunțite și omogenizezi compoziția.
200 g făină
2 lingurițe rase praf de copt
1 linguriță scorțișoară
200 g unt moale
140 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
1 plic esență de vanilie
4 ouă
50g alune prăjite mărunțite
Pentru cremă:
600 g brânză de vaci
150 g zahăr măcinat
200 g smântână pentru frişcă
3 ouă
30 g amidon de porumb
esență de lămâie
2 mere mari
Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare. Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Adaugi alunele mărunțite și omogenizezi compoziția.
Pui brânza, zahărul măcinat, esența, ouăle și smântâna într-un bol şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă.
Adaugi amidonul de porumb și omogenizezi. Torni crema peste blatul din tavă și nivelezi.
Speli merele, le tai în 4, îndepărtezi cotorul și le tai felii, apoi le așezi peste crema de brânză.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, până când se rumenește frumos. Lași prăjitura să se răcorească o oră și apoi o tai și o servești.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu