Papricașul e o mâncărică delicioasă și foarte ușor de pregătit. Am mai pregătit în trecut și cu carne de pui și e la fel de bun.
Ingrediente:
800g piept de curcan (dezosat)
2 cepe roșii
3 roşii
1 lingură boia dulce afumată
1 ardei gras roșu
cimbru
piper
sare
3 linguri ulei
100 ml smântână de gătit
O lingură făină
pătrunjel proaspăt
Pentru găluşte:
2 ouă
1 lingură apă minerală
sare
făină
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc.
Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne,
apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat cubulețe, roşiile decojite și pasate și
sare după gust. Torni o cană de apă și lași să fiarbă la foc potrivit.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic,
ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15
minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos
fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste
compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care
au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la foc mic,
apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu