De Paște, dacă tot avem miel, am pregătit și o ciorbă. Anul trecut am încercat o variantă cu zeamă de lămâie, pe care o găsiți aici și care a fost delicioasă. Mie mi-a plăcut foarte mult și varianta asta cu sos de roșii. Vă invit să le încercați pe ambele.
Ingrediente:
1 cap miel
gâtul + câteva coaste
1 morcov
1 legătură ceapă verde
1/2 ardei gras roșu
1 bucată țelină
1 păstârnac
½ dovlecel
4 linguri oțet de mere
200g roșii în sos
piper negru măcinat
sare
leustean verde
pătrunjel verde
smântână (opțional)
Mod de preparare:
Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa.
Între timp se curăță, se spală și se toacă ceapa, ardeiul, morcovul și dovlecelul. Păstârnacul și țelina le pun întregi și le scot la sfârșit(sau tai țelina cubulețe și o adaug în ciorbă).
Se pun 2 l de apă într-o oală largă și se adaugă în oală, legumele și carnea de miel. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Se desface capul de miel fiert și se scoate creierul și limba mielului. Se feliează limba și se adaugă în ciorbă.
Se pasează roșiile și se adaugă. Se pune sare și piper, după gust. Se mai lasă să clocotească 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu