Ce spuneți de o prăjitură rapidă și delicioasă? O puteți pregăti cu orice gem sau dulceață, pe care o preferați.
Ingrediente:
-pentru blat (35 x 25 cm):
3 ouă mari
60g zahăr pudră vanilat
sare
70 ml lapte
70ml ulei
1 lingură praf de copt
16 linguri faină
-pentru umplutură:
dulceață sau gem de prune
500g brânză de vaci
80g zahăr cu aromă de citrice
3 ouă
1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează.
Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.
Pentru cremă, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical).
Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.
Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu