duminică, 3 aprilie 2022

Chec cu banane, cireșe confiate și alune



Dacă aveți niște banane foarte coapte și nu mai aveți poftă să le mâncați vă invit să le transformați într-un chec delicios, deoarece este păcat să le aruncați. Puteți adăuga fructe uscate (nuci, alune, migdale) sau fructe confiate, precum și ciocolată.

Ingrediente:
2 banane mari (coapte foarte bine) 
300 g făină albă
100 g zahăr 
2 ouă
100 g unt topit
80g smântână / chefir / iaurt
esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
100 g cireșe confiate
100 g alune prăjite și tocate mărunt


Mod de preparare:
Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de vanilie și se mixează puțin, până când se vor încorpora.


Se decojesc bananele și cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc bine, după care se încorporează în aluat.


Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se amestecă cu o spatulă până când se vor încorpora toate ingredientele.


Se adaugă cireș
ele confiate și alunele tocate și se amestecă puțin.


Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și se unge cu unt. Se toarnă în ea aluatul și se presară alune deasupra.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute.
Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească complet după care se poate felia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu