Ce spuneți de o prăjitură delicioasă și foarte ușor de pregătit? Nouă ne-a plăcut foarte mult și v-o recomand cu drag!
Ingrediente:
-pentru blat:
5 ouă
7 linguri zahăr
100 g făină
40 g unt
un praf de sare
esență de vanilie
1 lingură praf de copt
-pentru jeleu:
500g zmeură congelată
4 linguri amidon + 30 ml apă rece
4 linguri zahăr
-pentru cremă:
250g mascarpone
800ml smântână pentru frișcă (36% grăsime)
250g piersici din compot
100g zahăr
50g zahăr pudră cu aromă de citrice și vanilie
10 g gelatină
50ml compot de piersici
- in plus:
pișcoturi
compot (pentru însiropat pișcoturile)
Mod de preparare:
Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie ca pentru bezea.
Untul se topește și se lasă să se răcească.
Gălbenușurile se freacă cu untul topit și se toarnă totul peste albușuri mixând până la omogenizare.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și se amestecă ușor cu o spatulă.
Tava (25x35 cm) se tapetează cu hârtie de copt si se toarnă compozitia, se nivelează și se introduce în cuptorul încins în prealabil, la 180 de grade C pentru 20 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Se scoate tava din cuptor și se transferă blatul pe un prosop cu tot cu hârtia de copt. Când este aproape răcit, se desprinde hârtia de copt.
Se pune zmeura cu zahărul pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se dizolvă amidonul în apa rece apoi se toarnă acest amestec pentru zmeură și se fierbe la foc mic, amestecând permanent, până când se îngroașă și apoi se lasă la răcit.
Se pune gelatina la hidratat în 50 ml de compot de piersici, apoi se topește pe baie de aburi și apoi se lasă să se răcorească.
Se pune crema mascarpone într-un castron, se adaugă zahărul măcinat și se mixează 30 de secunde,
apoi se adaugă frișca neîndulcită și se mixează până când se obține o compoziție fermă.
Se adaugă piureul de piersici și se omogenizează.
Se pun 2-3 linguri din cremă peste gelatina răcorită și se omogenizează, apoi se toarnă gelatina peste crema de piersici și se omogenizează cu ajutorul unei spatule.
Se pune blatul pe un platou sau un tocător acoperit cu hârtie de copt (sau în tava în care a fost copt), în interiorul unui inel reglabil de tort, se toarnă un strat subțire de jeleu de zmeură
și apoi se pune cu posh-ul un strat subțire de cremă și se întinde peste blat,
apoi se așează pișcoturile însiropate în compot de piersici. Eu le-am așezat puțin oblic, unul în continuarea celuilalt.
Cu ajutorul unui posh am pus restul de cremă și am nivelat-o.
Am introdus prăjitura la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte. Înainte de a îndepărta inelul se trece ușor cu cuțitul pe margine.
Sosul de zmeură rămas l-am trecut printr-o sită (pentru a îndepărta semințele) și l-am păstrat pentru a orna prăjitura.
Se porționează prăjitura și se ornează după imaginație.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu