luni, 21 martie 2016

Conopida cu naut si sos de rosii (de post)


Daca doriti sa pregatiti o mancarica rapida si gustoasa de post, va invit sa testati preparatul de mai jos.


Ingrediente:
300-400 g conopida
1/2 conserva naut
1/2 cutie rosii in bulion
2 morcovi mare
1/2 ardei rosu
1 catel de usturoi
sare
piper
2 lg ulei
patrunjel verde

Mod de preparare:
Pui conopida desfacuta buchetele la fiert.
Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei.




Pui peste ele rosiile (le pasezi cu o furculita daca folosesti rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, usturoiul pisat si lasi sa fiarba cca 5 minute. 




La sfarsit adaugi putin patrunjel tocat.
Pui conopida fiarta si nautul intr-un vas termorezistent 




si torni peste ele sosul de rosii.



Dai la cuptorul incins la 180 de grade C pentru circa 25-30 de minute.







Poti rade si ceva branza/cascaval deasupra daca nu tii post.


2 comentarii:

  1. Si cu usturoiul ce facem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il adaugam la calit cu restul legumelor. Am modificat reteta. Multumesc pentru atentionare. :D

      Ștergere