vineri, 18 martie 2016

Placinta cu dovlecei, morcovi si ciuperci



Va invit la o placinta deliciosa si sanatoasa, cu multe legume.

Ingrediente (tava 20x30cm):
5 oua
2 dovlecei
2 morcovi
½ ardei gras rosu
1 ceapa
150 g cascaval
1 borcan de ciuperci Sun food
1 legatura patrunjel
150 g faina
50 ml ulei de masline
1/2 plic praf de copt
sare
piper

Mod de preparare:
Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoare. Ardeiul gras, ceapa si ciupercile le tai cubulete mici. Patrunjelul spalat il toci marunt. Razi cascavalul.
Storci bine dovleceii  si morcovii ca sa elimini apa de vegetatie.
Intr-un vas, amesteci dovleceii, ceapa si morcovii, ardeiul, ciupercile, 


patrunjelul si cascavalul ras 


si amesteci bine. Adaugi sare si piper dupa gust.


Separat bati ouale cu un praf de sare si le adaugi peste compozitia de dovlecei. 


Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. 


Adaugi uleiul de masline si amesteci apoi torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.


Coci placinta la 180°C, in cuptorul preincalzit, pentru 35-40 de minute.


O lasi sa se raceasca putin, apoi o tai felii.


Va doresc pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu