luni, 7 noiembrie 2016

Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie



Tartele cu mere sunt preferatele mele. De data asta, daca tot aveam mai mult timp la dispozitie, m-am gandit sa incerc o varianta mai interesanta care a incantat-o maxim pe printesa mea cea mare. Va invit sa o pregatiti si voi. Este delicioasa si sunt sigura ca va face o impresie buna daca veti servi musafirii. Va avertizez insa, ca e putin mai migaloasa. Mi-am "aranjat" cateva degete pana am reusit sa prind "smecheria" cu feliatul merelor.

Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
50g zahar
1 ou
1 praf de sare

-pentru umplutura:
500ml lapte
6 galbenusuri
80g zahar
30g amidon
extract de vanilie
2 mere

-pentru ornat:
3-4 mere

Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. 


Adaugi zaharul macinat si oul 


si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.


Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi amidonul. 


Separat pui laptele la fiert si cand este fierbinte adaugi putin lapte peste crema de galbenusuri si continui sa amesteci cat sa obtii o pasta fina fara cocoloase, apoi adaugi treptat tot laptele si extractul de vanilie. Pui compozitia la fiert si lasi sa fiarba la foc mic, 


amestecand continuu pana cand crema se va ingrosa.


Dupa ce crema este gata o acoperi cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta) si o lasi sa se raceasca.
Scoti aluatul de la frigider, intinzi o foaie si o transferi in tava unsa cu unt. Indepartezi surplusul de aluat, intepi aluatul din loc in loc, 


il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole si il coci pentru 15 minute, la 200 de grade C.


Cureti 2 mere de coaja si le tai cubulete apoi le amesteci cu crema de vanilie. 
Scoti aluatul din cuptor si torni crema de vanilie.


Tai merele in jumatate, scoti cotorul, iar apoi le feliezi cu ajutorul unui cutit special, formand fasii foarte subtiri. 


Fasiile obtinute le rulezi una peste alta pentru a obtine trandafiri, pe care ii asezi peste crema de vanilie.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se inmoaie merele. 


O lasi sa se raceasca si o servesti.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu