Daca tot este sezonul merelor, m-am gandit sa incerc si o prajitura cu iaurt. E o prajitura usoara, se face rapid si sigur este pe gustul intregii familii.
Ingrediente:
200 g unt
170 g zahar
4 oua
1 lingurita de extract de vanilie
170 g zahar
4 oua
1 lingurita de extract de vanilie
250 g iaurt
200 g faina
200 g faina
un praf de sare
4 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara
4 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara
5 mere
Mod de preparare:
Cureti merele de coaja, le scoti samburii si tai 3 mere cubulete, iar pe celelalte 2 le tai felii mai grosute.
Mod de preparare:
Cureti merele de coaja, le scoti samburii si tai 3 mere cubulete, iar pe celelalte 2 le tai felii mai grosute.
Mixezi untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana cand obtii o
crema usoara si pufoasa. Adaugi ouale, cate unul pe rand, cu o lingura de faina
(pentru a nu obtine o compozitie taiata)
iar apoi, extractul de vanilie si
iaurtul.
Urmeaza faina cernuta cu praful de copt, putina sare si scortisoara
macinata. Amesteci bine si incorporezi toate ingredientele. Adaugi si merele
cubulete si omogenizezi usor.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si uniformizezi.
Aranjezi feliile de mere deasupra aluatului, incepand din
exterior spre interior.
Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade
C si coci prajitura cu mere aproximativ 50 de minute sau pana cand trece testul
cu scobitoarea. O lasi sa se raceasca
si o transferi pe un platou si o tai felii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu