Noua ne plac foarte mult tartele cu legume. Am incercat diferite combinatii si toate ni s-au parut delicioase. Va invit sa incercati si voi reteta de mai jos.
Ingrediente:
-pentru aluat:
250g faina
125g unt
1 ou
1/2 lingurita de sare
-pentru umplutura:
300g spanac
2-3 ardei copti
10 buchetele broccoli
150g iaurt
sare
piper
5 oua
unt pentru uns tava
2 linguri pesmet
50g cascaval
Mod de preparare:Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp desfaci
broccoli buchetele si le fierbi in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti
buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa.
Spanacul il fierbi in apa cu sare pentru 3-4 minute, il scurgi bine de apa si il tai marunt.
Amesteci legumele si adaugi sare si piper.
Spanacul il fierbi in apa cu sare pentru 3-4 minute, il scurgi bine de apa si il tai marunt.
Amesteci legumele si adaugi sare si piper.
Mixezi ouale cu iaurt si sare.
Intinzi aluatul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia de legume
Intinzi aluatul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia de legume
torni deasupra ouale mixate si tai surplusul de aluat.
Introduci tava in cuptorul incins la 180
de grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti tava,
presari cascavalul dat pe
razatoare
si apoi introduci tarta din nou la cuptor, pentru cateva minute, pana
cand se topeste cascavalul.
Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu