De mult imi propusesem sa pregatesc un tort cu muuulta ciocolata si fructe, dar timpul si bebelina nu prea mi-au permis. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor: a iesit un tort delicios, exact pe gustul nostru. Trebuie sa precizez ca noua nu ne plac torturile si prajiturile foarte dulci. Noi preferam torturile cu ciocolata neagra si cu fructe de padure (mai acrisoare). Combinatia a fost perfecta (piersici, mure, ciocolata) si a fost apreciat de toti cei care l-au degustat. Fetita mea a fost foarte incantata si m-a complimentat de mai multe ori, iar mie mi-a crescut inima de bucurie.
Va invit sa il testati si voi sa va convingeti.
Ingrediente:
-pentru blat:
6 oua
100 gr apa
100 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
100 gr faina
20 gr cacao neagra
1 praf de sare
-pentru crema 1:
200g piersici din conserva
250g mascarpone
50ml compot de piersici
40g zahar
10g gelatina
-pentru crema 2:
400g mure
50ml apa
250 ml iaurt simplu
60g zahar
10g gelatina
-pentru crema 3:
200g ciocolata neagra
400ml frisca lichida
30g zahar pudra
-pentru ornat:
50g ciocolata neagra
100ml frisca lichida
2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade si tapetezi cu hartie de copt o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaoa.
100ml frisca lichida
2 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade si tapetezi cu hartie de copt o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaoa.
Torni
apa fierbinte peste ciocolata
si amesteci usor pana la omogenizare. Dai
amestecul la rece.
Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Adaugi crema de ciocolata in fir subtire peste oua si
continui mixarea la viteza mai mica. Opresti mixerul. Incorporezi ingredientele
uscate usor,
cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Torni compozitia in tava
Torni compozitia in tava
si coci blatul timp de
30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit
complet tai blatul in trei discuri.
Pentru prima crema, pasezi piersicile si separat, mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra.
Hidratezi gelatina in 50 ml de compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si o adaugi peste piersici si amesteci usor pana se omogenizeaza. Adaugi piersicile peste crema mascarpone si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Pentru prima crema, pasezi piersicile si separat, mixezi crema mascarpone cu zaharul pudra.
Hidratezi gelatina in 50 ml de compot pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si o adaugi peste piersici si amesteci usor pana se omogenizeaza. Adaugi piersicile peste crema mascarpone si amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Asezi primul blat pe un platou si pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Poti sa insiropezi blaturile cu compot de piersici (eu nu am considerat necesar). Torni compozitia
si asezi al doilea blat deasupra
si introduci tortul in frigider.
Pentru a doua crema, pui murele la fiert cu apa si 2 linguri de zahar si lasi sa fiarba 10 minute.
Dupa ce s-a racit pisezi murea, apoi o strecori, pentru a scapa de seminte.
Mixezi iaurtul cu zaharul pudra.
Hidratezi gelatina in 50 ml de apa rece pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de mure si o adaugi peste iaurt si apoi amesteci usor pana se omogenizeaza compozitia.
Torni crema peste al doilea blat,
asezi ultimul
blat deasupra si dai tortul la frigider.
Pentru a treia crema, incalzesti frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele.
Dupa un minut amesteci bine si vei obtine o crema fina.
O lasi sa se
raceasca complet. Eu am lasat crema la frigider peste noapte. Mixezi crema de ciocolata si apoi o amesteci cu frisca lichida mixata cu
zaharul pudra.
Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.
Treci pe marginile formei de jur imprejur un cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.
Imbraci tortul cu crema de ciocolata.
Incalzesti 50ml de frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. Opresti focul si adaugi ciocolata rupta bucatele. Dupa un minut amesteci bine si vei obtine o crema fina. Dupa ce se racoreste putin o pui intr-o punga, ii tai un colt si ornezi tortul.
Bati 50ml de frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul dupa imaginatie.
Bati 50ml de frisca lichida cu zaharul pudra pana se intareste si ornezi tortul dupa imaginatie.
Lasi tortul la frigider pentru cateva ore si apoi il servesti.
Tare bine arata tortul tau! Si ce culoare frumoasa are crema de mure! As veni sa savurez o felie. ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc! Te invit cu drag la o felie. ;)
Ștergere