luni, 5 decembrie 2016

Chec cu bradut



Si daca tot a inceput luna decembrie, m-am gandit sa incep postarile cu bunatati care pot fi pregatite de sarbatori. Pentru masa de Craciun cred ca s-ar potrivi foarte bine acest chec, deoarece are in interior un bradut dragut. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Cristinei, dar eu am folosit mai putin zahar si a fost suficient. Va invit sa-l testati si voi deoarece sigur copiii vor fi foarte incantati.

Ingrediente:
-pentru bradut:
120 g unt la temperatura camerei
80 g zahar
2 oua
120 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita esenta menta
1 lingurita colorant alimentar verde(pentru o culoare mai inchisa incercati cu 1,5 lingurite)

-pentru chec (11x23cm):
220 g unt la temperatura camerei
190 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita extract de vanilie
4 oua mari
4 linguri lapte
50 g praf de cacao neagra
220 g faina
2 lingurite praf de copt


Mod de preparare:
Se pregateste pentru inceput aluatul pentru bradut. Se amesteca untul cu zahar si colorantul alimentar. Se adauga ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte. (eu pun si o lingura de faina impreuna cu fiecare ou, pentru a nu obtine o compozitie taiata)




Se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt, se amesteca 




si se toarna aluatul in tava (22*32 cm) tapeteta cu hartie de copt. 



Se coace 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C 



apoi se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste se decupeaza bradutii cu ajutorul unei forme de decupat biscuiti. 



Cat timp se raceste blatul verde se pregateste aluatul pentru chec: se mixeaza untul cu cele doua tipuri de zahar si extractul de vanilie, apoi se adauga ouale treptat, amestecand bine dupa fiecare.



Se toarna laptele, 




apoi se pune cacao 



si la final se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt. 






Se aranjeaza bradutii in tava foarte inghesuiti, astfel incat sa stea fara sa ii tinem noi 



si se toarna blatul cu cacao in jurul bradutilor. 






Se coace checul 50 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C 



si se lasa apoi sa se raceasca pe un gratar si apoi se serveste.



Se poate servi simplu, decorat cu zahar pudra sau cu putina ciocolata topita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu