Deoarece aveam pofta de o tarta cu branza, m-am gandit sa o fac (din nou) combinata cu spanac. Tarta este foarte simpla, dar gustoasa, iar dupa parerea mea, grilajul de deasupra ii da un aspect deosebit.
Ingrediente:
-pentru aluat:
200g unt
400g faina
2 oua
12 linguri apa
Un praf de sare
-pentru umplutura:
500g branza de vaci
200g spanac
1 varf piper
3 ou + 1 albus
½ lingurita sare
1 varf nucsoara
-pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte
susan negru
Mod
de preparare:
Intr-un
vas pui faina cernuta si adaugi untul rece si amesteci pana obtii un aluat
sfaramicios, apoi adaugi ouale batute, apa si sarea. Framanti pana obtii un
aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre
timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi
sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Mixezi bine (cu un mixer
vertical) pana se omogenizeaza compozitia.
Scoti
aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi
o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Adaugi compozitia de branza
cu spanac si tai surplusul de aluat.
Intinzi
restul de aluat, apoi tai fasii de aluat si le asezi peste crema de branza.
Ungi
aluatul cu galbenus de ou batut cu lapte apoi presari susan.
Introduci tarta in
cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana cand se rumeneste frumos. O lasi sa se racoreasca putin si apoi o tai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu